Webhosting

Als u een website wilt, dan met deze ontworpen/gemaakt en gehost worden. Hosting is het op een computer plaatsen van een website welke altijd bereikbaar is via internet. Onze servers (hosts genoemd) hebben een up-time van meer dan 99,99% gedurende 10 jaar en hangen rechtstreeks op de backbone (de hoofdader van internet) waardoor de snelheid is gegarandeerd. De prijs van de hosting is afhankelijk van diverse factoren.
Domeinregistratie
Als u een website wilt hebben, heeft u daarvoor een domeinnaam nodig. Als u geluk heeft, is de naam van uw bedrijf nog beschikbaar op een TLD (Top Level Domein = een top extensie = voor Nederland is dat .nl).
Maar als uw bedrijfsnaam erg lang is, zoals Machinefabriek Dik Vermeulen en Zonen BV, is dit als domeinnaam niet echt handig: www.machinefabriekdikvermeulenenzonenbv.nl. Uw cliënten en bezoekers moeten de naam onthouden en foutloos intypen. De bestaande clientële zal daar niet echt veel moeite mee hebben maar bij acquisitie en reclame is dat wel erg belangrijk. In het voorgaande voorbeeld zou beter zijn www.vermeulen-bv.nl.
Re-direct
U Kunt ook meerdere domeinnamen naar uw site re-directen. In het bovenstaande voorbeeld zou u beide domeinnamen naar uw site kunnen leiden. Dit kost, in tegenstelling tot wat sommige andere providers vaak vragen, niets extra’s.
E-mail
Ook met het oog op e-mailen is dit belangrijk. De directeur in het voorbeeld heeft als adres dikvermeulen@vermeulen-bv.nl of dv@vermeulen-bv.nl of dick@vermeulen-bv.nl. Vaak zie je nog bedrijven die met werken met een e-mailadres van bijvoorbeeld @quicknet, @hotmail, @scarlet, etc. terwijl zij zelf een domein hebben met een site. Ook gebruiken veel bedrijven info@… als enige e-mailadres. Deze voorbeelden komen vandaag de dag (waarin bijna iedereen in een bedrijf een eigen e-mailadres heeft) als knullig over. Buiten uw site zijn ook de domeinnaam en mailadressen onderdeel van uw visitekaartje.
Wellicht denkt u dat u voor elk e-mail adres dient te betalen, dit is echter niet zo. Het is vaak alleen maar een instelling die aangepast moet worden. Er kunnen namelijk nagenoeg onbeperkt aliassen voor u aangemaakt worden.