Draadloos netwerk

Als het draadloos is, dan kan een buitenstaander het ook vinden. Het is dan ook van belang dat deze communicatie veilig en dus versleuteld verloopt.
Hiervoor zijn op dit moment 3 gebruikelijke manieren van encryptie; WEP, WPA en WPA2. WEP is tegenwoordig onvoldoende gebleken daar iemand dit binnen seconden tot minuten kan kraken. Ook WPA2 valt te kraken, doch de tijd die de hacker hiervoor nodig heeft is dermate lang, dat het bij het gebruik van een goede pre-shared key (sleutel) absoluut niet meer interessant is.
Ook is het van belang dat u de software direct met een goed wachtwoord beschermd en de zichtbaarheid van het draadloze netwerk instelt. U kunt het beste de ‘broadcast’ van de SSID (die naam die een buitenstaander kan zien zoals; Belkin, Linksys, etc.) uitzetten of minimaal deze naam wijzigen in een die niet naar uw netwerk verwijst. U wilt een hacker niet direct laten zien dat hij een Belkin of een Linksys moet kraken met de voor hem bekende wachtwoorden en eventuele beveiligingsproblemen of van wie deze is.